Policies to Increase Food Supply-Availability

Authors

DOI:

https://doi.org/10.5281/zenodo.7499459

Keywords:

Food Policies, Food Programs, Availability, Nutrition

Abstract

Food is very necessary for the survival of humanity; the advanced production of food today has had a great impact for some countries and not so much. During these times several strategies have been developed for the availability of food nationally and globally, especially for marginalized places that it is difficult to acquire certain food products. And we can mention some factors involved in this act, the complications that these places have are: low income, lack of support from developed countries and lack of government support for certain marginalized places.

Metrics

Metrics Loading ...

Author Biographies

Edú Ortega Ibarra, Universidad del Istmo

Estudiante de Especialidad en Gestión y Evaluación de los Aprendizajes desde el Enfoque por Competencias. Candidato a Doctor en Educación con énfasis en Programas y Política Educativa. Maestro en Seguridad Alimentaria y Nutricional con énfasis en Programas de Salud y Gestión de Políticas. Licenciado en Nutrición. Profesor Investigador. Director Académico. Coordinador General del Centro de Investigación en Nutrición y Alimentación de la Universidad del Istmo (UNISTMO), campus Juchitán de Zaragoza, Oaxaca.

Roxana del Rosario Figueroa Marcelino, Universidad del Istmo

Estudiante de Licenciatura en Nutrición y Asistente de Investigación del Laboratorio de Educación y Alimentación en Nutrición del Centro de Investigación en Nutrición y Alimentación (CINA), Universidad del Istmo (UNISTMO), campus Juchitán, carretera transísmica Juchitán-La Ventosa. 

References

Barquera, Simón; Rivera-Dommarco, Juan; Gasca García, Alejandra. (septiembreoctubre 2001). “Políticas y programas de alimentación y nutrición en México”. En: División de Nutrición. Centro de Investigación en Salud Poblacional, Instituto Nacional de Salud Pública de México. 43(5) México. pp. 464-477.

González de Cossío, Teresita. (2007). “Políticas Públicas para la Promoción de una Dieta Saludable. Mesa redonda IV”. En: Revista Salud Pública de México. 49 México. Pp. 53-54.

Latham, Michael. C. (2002). Nutrición humana en el mundo en desarrollo. Alimentación y nutrición N° 29. Roma: Organización de las Naciones Unidas para la Agricultura y la Alimentación (FAO). Recuperado de: http://www.fao.org/3/aw0073s.pdf Fecha de consulta: 12/11/2018

Valencia Valero, Reyna Guadalupe; Ortiz Hernández, Luis. (marzo-abril 2014). “Disponibilidad de alimentos en los hogares mexicanos de acuerdo con el grado de inseguridad alimentaria”. En: Salud Pública de México. 56 (2) México. Pp. 154- 164.

Published

2019-08-01

How to Cite

Ortega Ibarra, E., & Figueroa Marcelino, R. del R. (2019). Policies to Increase Food Supply-Availability. Universita Ciencia, 8(22), 14–26. https://doi.org/10.5281/zenodo.7499459